Radikale: Uddannelsesloft henter kun 15 millioner til dagpenge-regning

INTERVIEW: Sofie Carsten Nielsen (R) er lodret uenig i indførslen af et uddannelsesloft og mener ikke, at undtagelsen af arbejdsmarkedsrelevante uddannelser er tilstrækkelig. Se interviewet her.

Folketinget ventes at vedtage det såkaldte uddannelsesloft inden juleferien.

Uddannelsesloftet betyder, at studerende ikke længere kan vælge at læse en uddannelse på samme eller lavere niveau, og det har mødt kritik fra blandt andre Radikale og SF.

Uddannelsesloftet kom til verden som følge af et finansieringsbehov på 300 millioner kroner, som opstod i forbindelse med dagpengeaftalen sidste år.

Forskningsminister Søren Pind (V) har til dr.dk oplyst, at både Radikale og SF har henvendt sig om muligheden for brugerbetaling, således at det bliver muligt at egenfinansiere  en uddannelse.

Det afviser Sofie Carsten Nielsen dog er tilfældet.

Den radikale ordfører understreger til gengæld, at forslaget ifølge et ministersvar finansierer ganske lidt.

Således henter forslaget kun 15 millioner kroner til statskassen i 2017, hvorefter finansiering dog stiger i de følgende år.

Se interviewet her.

Forrige artikel Studerende i stort antal dropper ud for at undgå loft Studerende i stort antal dropper ud for at undgå loft Næste artikel Sofie Carsten Nielsen: Uddannelsesloft overholder ikke ministeriets egne retningslinjer Sofie Carsten Nielsen: Uddannelsesloft overholder ikke ministeriets egne retningslinjer