Skævt ansøgerfelt til forskerstillinger

DOKUMENTATION: Når en forskerstilling på landets universiteter skal besættes, så er der ofte en skæv kønsfordeling i ansøgerfeltet. Minister vil have fokus på talentudnyttelse.

Der er kun kvalificerede ansøgere af begge køn til 43 procent af de forskerstillinger, der bliver slået op på universiteterne.<br>
Der er kun kvalificerede ansøgere af begge køn til 43 procent af de forskerstillinger, der bliver slået op på universiteterne.
Foto: Colourbox
Mads BangMartin Lyngbæk Olsen

En ny opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser, at til trods for at flere danske kvinder bliver forskere, er mænd stadig stærkt overrepræsenteret blandt forskerne på landets universiteter.

Selv om der de seneste år har været en stigning i andelen af kvinder, der bliver ansat, så er kønsfordelingen fortsat meget skæv.

En stor del af forklaringen skal formentlig findes allerede, når der skrives jobansøgninger til universiteterne. Ifølge undersøgelsen var der i perioden 2013 til 2015 kun kvalificerede ansøgere af begge køn til 43 procent af de stillinger, der blev besat efter opslag.

0:000:00