Universiteter uenige om spareplanens konsekvenser

GENOPRETNINGSPLAN: Mens især Københavns Universitet råber "ulven kommer" og bebuder massefyringer på grund af regeringens genopretningsplan, så nedtoner andre universiteter dramatikken.
Jørgen Skadhede

Vi vil ikke dramatisere det her, men tage udgangspunkt i, at det er glædeligt, at man fastholder, at 1 procent af BNP skal gå til forskning. At man så ikke vil prioritere forskningen ekstra i en krisetid er en anden sag.

Claus Nielsen
Direktør på DTU
Det er ikke bare politikerne, men også universiteterne, som er uenige om konsekvenserne af regeringen og Dansk Folkepartis genopretningsplan.

Det store spørgsmål er, hvorvidt universiteterne har udsigt til dramatisk færre penge at gøre godt med, eller om der bare er tale om, at de nogenlunde må nøjes med niveauet for de nuværende bevillinger efter 2012.

De 250 millioner kroner som skal findes ved administrative besparelser er dog med sikkerhed penge, som universiteterne har i hånden lige nu, men som de må vinke farvel i 2013.

KU: Ulven kommer
Hos Københavns Universitet (KU) har rektor Ralf Hemmingsen udråbt genopretningspakken som en katastrofe for universitets økonomi.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00