Helikopter-taber: Vi var 6 mia. kroner billigere

Efter i november sidste år at have tabt kampen om at levere ni skibsbaserede helikoptere til Danmark, har britisk-italienske AgustaWestland (AW) valgt at smide alle hæmninger og tale rent ud af posen om deres "samarbejde" med det danske forsvar.

For to uger siden fortalte AW et par sandheder til nytkampfly.dk om det danske forsvars ageren i sagen om de fejlramte motorer til de 14 EH-101 helikoptere, som AW solgte os for 12 år siden, og som lige siden har været plaget af store problemer med levering af reservedele, rådighedsprocent og deslige.

Men det stopper ikke her. Nu er det sidste års konkurrence om de skibsbaserede helikoptere, hvor AW føler behov for at fortælle et par sandheder eller to til nytkampfly.dk om Forsvarets Materieltjeneste (FMT (På engelsk kaldet Danish Defence Acquisition and Logistics Organization (DALO), red.)).

Login

 • Anmeld

  Jørgen

  Keyword: "Ifølge egne beregninger". Når man ser på hvor håbløst dyrt og fejlramt et projekt AW-101’eren har været, så er det da fantastisk, at Forsvaret rent faktisk har lært af sine erfaringer og ikke køber mere fra AW. Samarbejdet omkring LYNX mht reservedele og maintenance har jo heller ikke ligefrem været rosenrødt...

  Hele deres ageren efter de tabte SBH er i min bog bare en kæmpe fed understregning af, at vi har valgt det rigtige. Prøv at kigge indad i stedet for, Steve Powell. Og brug lidt krudt på det produkt I tilbyder :)

 • Anmeld

  Cphmoose

  Man må sige at AW har en meget meget modig PR / PA strategi. Alternativt en rådgiver som absolut Intet forstår.

  Hvad enten man nu må ringe rundt eller ej til de andre materiel tjenester, skal vi så ikke antage at det norske projekt kontor har et ret præcist billede af havd der er op og ned i DK?

  De fleste danske embedsmænd kender deres nordiske kollegaer indgående. I hverte fald på det professionelle plan.

  Cphmoose

 • Anmeld

  Lars-Henrik Arvedsen

  Kan man sige andet end at: "De er sure, sagde ræven om rønnebærrene, for den kunne ikke nå dem"

  At sammenstille USN’s forbrugomkostning i vedligehold med forbruget/omkostningerne i FLV - Det må da vist illustrere total uvidenhed - Alene det amerikanske forsvars frås med mandetimer i flyvedligehold er velbeskrevet adskillige steder.

  Men AW burde jo egentlig vide det fra de 33 år hvor Danmark har haft Lynx.