Nye § 20-svar fra ministeren

Claus Iversen
Svar om GMO:
GMO-fødevarer mindre farlige end konventionelle
De sundhedsmæssige analyser af GMO-fødevarer er langt mere omfattende end for tilsvarende fødevarer, der ikke er genetisk modificeret. GMO-fødevarer skal desuden forhåndsgodkendes, hvilket den kun kan blive, hvis EFSA har foretaget en risikovurdering. Det oplyser fødevareministeren i dette svar til Marianne Jelved (R).
Læs hele ministerens svar

Én procent GMO udløser krav om mærkning
Hvis en vare indeholder GMO, som iøvrigt skal godkendes i henhold til novel food-forordningen, skal det oplyses på ingredienslisten. En fødevare, der indeholder GMO, kan kun undgå mærkning, hvis den, eller de enkelte ingredienser den består af, indeholder under en procent GMO. Det oplyser Fødevareministeren i dette svar til Marianne Jelved (R).
Læs hele ministerens svar

Kontrol af egenkontrol skal sikre GMO-troværdighed
Dokumentkontrol af virksomhedernes egenkontrol er fremgangsmåden, når myndighederne skal sikre, at et produkt ikke overskrider en procent-grænsen. Er der mistanke om uregelmæssigheder, vil der foretages analytisk stikprøvekontrol. Det oplyser fødevareministeren i dette svar til Marianne Jelved (R).
Læs hele ministerens svar

Kommissionens forslag sikrer sporing
Kommissionens forslag til sporing af GMO skal sikre, at en pålidelig og kontrollerbar dokumentation for - og mærkning af - GMO er muligt. Kernen i forslaget er, at GMO’erne skal tildeles særlige koder, så de kan spores gennem produktions- og varekæden. Det oplyser fødevareministeren i dette svar til Marianne Jelved (R).
Læs hele ministerens svar

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00