Forsvarschefer til reception med lastbilproducent kort før milliardkøb afgøres

[caption id="attachment_9403" align="alignright" width="300"]bundsgaard2 Chefen for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, generalløjtnant Niels Bundsgaard (t.v.) på vej ind ad porten til lobbyfirma, der arbejder for Scania. Foto: Privat.[/caption]

Få uger før der udpeges en vinder i konkurrencen om at levere lastbiler til forsvaret for op mod to mia. kroner var to af de mest centrale personer i Forsvaret i forbindelse med indkøbet i sidste uge til reception hos et lobbyfirma. Tilstede var også repræsentanter for lastbilproducenten Scania, som er den ene af de to tilbageværende deltagere i milliardkonkurrencen.

Receptionen blev afholdt torsdag eftermiddag i anledning af at lobbyfirmaets "senior military advisor" Ebbe Rosgaard fyldte 70 år. Rosgaard er tidligere chef for Flyvevåbnet og er i dag ansvarlig for Rud Pedersens portefølje af forsvarskunder. Blandt de omkring 15 deltagere fra Forsvaret var chefen for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI), generalløjtnant Niels Bundsgaard, samt viceforsvarschef Per Ludvigsen. Det bekræfter Ebbe Rosgaard overfor nytkampfly.dk. Desuden er nytkampfly.dk kommet i besiddelse af billeder, der viser Niels Bundsgaard på vej ind af porten til Rud Pedersens kontor i det indre København torsdag eftermiddag.

Login