Forsvaret sendte kampfly-reservedele direkte til Israel

Forsvaret har flere gange sendt reservedele til F-35 kampfly til Israel, hvor flyene anvendes i krigen i Gaza, lyder det nu fra forsvarsministeren. De nye oplysninger kommer for dagen forud for en retssag om netop lovligheden af dansk våbeneksport til Israel.

Andreas Krog

Reservedele til israelske F-35 kampfly er i marts i år i flere tilfælde blevet sendt fra det danske forsvars reservedelslager i Skrydstrup i Sønderjylland til Israel og det israelske flyvevåben, som anvender de avancerede F-35 fly i krigen i Gaza.

Det fremgår af et notat, som forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) mandag oversendte til Folketingets forsvarsudvalg.

Oplysningen om levering af reservedele til Israel kan blive en vigtig brik i en sag, som Oxfam Danmark, Amnesty International Danmark, Mellemfolkeligt Samvirke og den palæstinensiske menneskerettighedsorganisation Al-Haq har anlagt mod Rigspolitiet og Udenrigsministeriet for at få stoppet dansk våbeneksport til Israel.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024