Forsvaret sendte kampfly-reservedele direkte til Israel

Forsvaret har flere gange sendt reservedele til F-35 kampfly til Israel, hvor flyene anvendes i krigen i Gaza, lyder det nu fra forsvarsministeren. De nye oplysninger kommer for dagen forud for en retssag om netop lovligheden af dansk våbeneksport til Israel.

Andreas Krog

Reservedele til israelske F-35 kampfly er i marts i år i flere tilfælde blevet sendt fra det danske forsvars reservedelslager i Skrydstrup i Sønderjylland til Israel og det israelske flyvevåben, som anvender de avancerede F-35 fly i krigen i Gaza.

Det fremgår af et notat, som forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) mandag oversendte til Folketingets forsvarsudvalg.

Oplysningen om levering af reservedele til Israel kan blive en vigtig brik i en sag, som Oxfam Danmark, Amnesty International Danmark, Mellemfolkeligt Samvirke og den palæstinensiske menneskerettighedsorganisation Al-Haq har anlagt mod Rigspolitiet og Udenrigsministeriet for at få stoppet dansk våbeneksport til Israel.

Altinget logoForsvar og Beredskab
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar og beredskab kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forsvar og Beredskab

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024