De samlede omkostninger skal være mere tydelige for politikerne, når de godkender indkøb af militært isenkram

Driftsudgifterne vil fremover fremgå tydeligere, når Forsvarsministeriet sender aktstykker til Folketingets finansudvalg om bevilling af penge til store materielanskaffelser. 

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen var i november 2023 i samråd i Folketingets finansudvalget om Elbit-sagen, som blandt andet handler om urigtige oplysninger i to aktstykker om anskaffelse af raketkastere og artillerisystemer for 1,74 milliarder kroner.
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen var i november 2023 i samråd i Folketingets finansudvalget om Elbit-sagen, som blandt andet handler om urigtige oplysninger i to aktstykker om anskaffelse af raketkastere og artillerisystemer for 1,74 milliarder kroner.Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Når Folketingets finansudvalg skal godkende indkøb af kanoner, kampfly, missiler og andet militært udstyr, så vil aktstykkerne fremover langt tydeligere afspejle de samlede udgifter til både anskaffelse og drift end det er tilfældet i dag.

Det fremgår af en orientering fra forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) til Folketingets finansudvalg.

Efter at have diskuteret sagen med Rigsrevisionen og Finansministeriet er Troels Lund Poulsen og hans embedsmænd kommet frem til, at de anslåede driftsudgifter adskillige år ud i fremtiden skal nævnes mere tydeligt i aktstykkerne.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00