Forsvarschef eller styrelseschef. Hvorfor er det så vigtigt?

TITLER: Det har sendt både officerskorps og borgerlige politikere op i det røde felt, at forsvarsminister Trine Bramsen (S) kalder forsvarschefen for styrelseschef. Men ministeren har i princippet ret. Og så alligevel ikke.

Forsvarsminister Trine Bramsen (t.v.)ser på og forsvarschef Flemming Lentfer (t.h.) gør honnør for livgarden på forsvarschefens første arbejdsdag den 1. december sidste år.
Forsvarsminister Trine Bramsen (t.v.)ser på og forsvarschef Flemming Lentfer (t.h.) gør honnør for livgarden på forsvarschefens første arbejdsdag den 1. december sidste år.Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Kigger man nøgternt på et organisationsdiagram over Forsvarsministeriets koncern, så vil man se, at det er inddelt i et departement, otte underliggende styrelser og tre øvrige myndigheder.

En af de otte styrelser er Forsvarskommandoen, som forsvarschefen står i spidsen for. Og derfor er det formelt korrekt, når forsvarsminister Trine Bramsen (S) på det seneste i både interviews, opslag på sociale medier og i samråd i forsvarsudvalget har kaldt forsvarschef Flemming Lentfer for styrelseschef.

Derfor bør forsvarschefen overlade den politiske debat til politikerne og koncentrerer sig om at administrere sin styrelse, mener ministeren.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00