Kommune: Fejring af veteraner er statens opgave

FLAGDAG: Staten sender danske soldater i krig og står derfor også for at hædre veteraner, mener man i Rødovre Kommune, der som en af kun tre kommuner ikke hædrer sine veteraner på flagdagen i dag.

Foto: Rødovre Kommune
Andreas Krog

Det er så lidt det kræver af en kommune, men det betyder så meget for veteranerne og deres pårørende

Niels Hartvig Andersen
Landsformand, Danmarks Veteraner

De 159 tidligere soldater, som har været udsendt i nationens tjeneste til krige og kriser verden over, og som i dag bor i Rødovre Kommune, kan godt spare sig turen ned til rådhuset ved siden af Rødovre Centrum. For mens veteraner i nabokommunerne Hvidovre, Herlev, Glostrup og Brøndby samt 91 andre kommuner har mulighed for at deltage i en kommunal markering af flagdagen for tidligere udsendte danske soldater, så har veteranerne i Rødovre ikke samme mulighed. For i vestegnskommunen mener man ikke, at flagdagen er et kommunalt anliggende.

”Det er staten, der træffer beslutning om Danmarks deltagelse i krige og andre konflikter uden for landets grænser. Det er derfor også helt naturligt, at det er staten, der mere konkret står for hædring af udsendte danskere i krigszoner og til fredsbevarende missioner og f.eks. markerer dette ved sammenkomster for veteraner rundt omkring i landet på flagdagen,” siger Rødovre Kommunes borgmester, Erik Nielsen, til Altinget: forsvar.

Kræver så lidt – betyder så meget
At det alene er statens ansvar at anerkende veteranernes arbejde, er ikke et synspunkt, der vinder forståelse i veteranmiljøet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024