Kommune: Fejring af veteraner er statens opgave

FLAGDAG: Staten sender danske soldater i krig og står derfor også for at hædre veteraner, mener man i Rødovre Kommune, der som en af kun tre kommuner ikke hædrer sine veteraner på flagdagen i dag.

De 159 tidligere soldater, som har været udsendt i nationens tjeneste til krige og kriser verden over, og som i dag bor i Rødovre Kommune, kan godt spare sig turen ned til rådhuset ved siden af Rødovre Centrum. For mens veteraner i nabokommunerne Hvidovre, Herlev, Glostrup og Brøndby samt 91 andre kommuner har mulighed for at deltage i en kommunal markering af flagdagen for tidligere udsendte danske soldater, så har veteranerne i Rødovre ikke samme mulighed. For i vestegnskommunen mener man ikke, at flagdagen er et kommunalt anliggende.

”Det er staten, der træffer beslutning om Danmarks deltagelse i krige og andre konflikter uden for landets grænser. Det er derfor også helt naturligt, at det er staten, der mere konkret står for hædring af udsendte danskere i krigszoner og til fredsbevarende missioner og f.eks. markerer dette ved sammenkomster for veteraner rundt omkring i landet på flagdagen,” siger Rødovre Kommunes borgmester, Erik Nielsen, til Altinget: forsvar.

Kræver så lidt – betyder så meget
At det alene er statens ansvar at anerkende veteranernes arbejde, er ikke et synspunkt, der vinder forståelse i veteranmiljøet.

Login