Mette Frederiksen: Jeg er ikke kandidat til Nato-topjob

Norsk medie udpegede i weekenden den danske statsminister til kandidat til at overtage posten som generalsekretær i forsvarsalliancen. Det afviser hun dog bestemt.

Den danske statsminister afviser rygter om, at hun skulle være interesseret i at overtage jobbet som Nato-generalsekretær fra Jens Stoltenberg (t.v.).
Den danske statsminister afviser rygter om, at hun skulle være interesseret i at overtage jobbet som Nato-generalsekretær fra Jens Stoltenberg (t.v.).Foto: Wolfgang Rattay/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

OOSTENDE: Danmarks statsminister har ikke tænkt sig at skifte Slotsholmen ud med Nato-hovedkvarteret i udkanten af Bruxelles.

Det siger Mette Frederiksen (S), efter det norske medie VG før weekenden fik udpeget hende til at være et stærkt kort i den kabale, som lige nu lægges i forsvarsalliancen for at finde afløseren for den nuværende generalsekretær, Jens Stoltenberg.

”Jeg har godt set den norske artikel og tror, at det er sådan, at når vi nærmer os, at de her poster skal besættes – det gør vi jo i Nato til sommer – så vil der være forskellige rygter.”

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00