Download foto i høj opløsning
Født 1958, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1990.
Journalist og politisk kommentator på Altinget : christiansborg.
Journalist på B.T.s Christiansborg-redaktion 1993-2002.
Udgav i 2002 bogen "Det frontale kultursammenstød".
Udgav i 2003 "Fyrsten - et portræt af Mogens Lykketoft," og i 2005 en politisk biografi om Marianne Jelved.
Pragmatisme er det nye sort i Løkkes udenrigspolitik
Med Lars Løkke Rasmussen som udenrigsminister er udenrigspolitikken blevet mindre skarpvinklet, mindre principfast og mere diplomatisk. Statsminister Mette Frederiksen har på udvalgte områder selv anlagt en pragmatisk holdning, men på vigtige områder står hun fortsat som en kompromisløs hardliner.

Erik Holstein
Journalist og politisk kommentatorUmiddelbart virker det som en fejldisposition.
Det politiske formål med at danne Moderaterne var at bane vejen for velfærdsreformer på den hjemlige scene, og så ender partiets formand som udenrigsminister.
Ikke ganske logisk ud fra partiets prioriteringer, men på det personlige plan er der ingen tvivl om, at Udenrigsministeriet passer Lars Løkke Rasmussen (M) rigtig godt.
På Asiatisk Plads kan Løkke udnytte sine kompetencer og kontakter som tidligere statsleder, og han kan slå med vingerne på en anden måde end i de hjemlige ressortministerier. Løkke har da også allerede gengivet Udenrigsministeriet en betydelig autonomi og en klarere profil end under forgængeren Jeppe Kofod (S), der blev holdt i kort snor af statsminister Mette Frederiksen (S).
I den rene S-regerings tid var udenrigspolitikken - i hvert fald på papiret - "værdibaseret".
Her hed det blandt andet, at " Danmark skal engagere sig ude i verden og gå forrest i kampen for de demokratiske værdier".
Danmark skal "gå foran for at styrke EU's indflydelse i verden", ligesom et udbygget afsnit understreger, at USA er "en enestående og afgørende partner for Danmark".