Skal landbruget være en tredjedel mindre? Regeringen sender spørgsmål videre til grøn trepart

Klimarådets nye analyse af behovet for at reducere landbrugsarealet skal behandles i den grønne trepart, siger regeringen. S ser muligheder for landbruget i eksperternes konklusioner. Radikale og Enhedslisten er klar til at se på store reduktioner af landbrugsjorden. 

Mellem en femtedel og en tredjedel af landbrugsarealet skal tages ud af drift for at nå de grønne mål, konkluderer Klimarådet. Regeringen og fødevareminister Jacob Jensen (V) forholder sig ikke til tallene, men sender dem videre til sin grønne trepart.
Mellem en femtedel og en tredjedel af landbrugsarealet skal tages ud af drift for at nå de grønne mål, konkluderer Klimarådet. Regeringen og fødevareminister Jacob Jensen (V) forholder sig ikke til tallene, men sender dem videre til sin grønne trepart.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Andreas ArpElla Hjalmsrud JørgensenFrida Flinch

Det bliver foreløbigt kun bag de lukkede døre i regeringens grønne trepart, at landets mest magtfulde politikere forholder sig konkret til, hvor meget landbruget skal vige for at nå de grønne mål i fremtiden.

Sådan lyder budskabet fra regeringen og regeringspartierne på bagkant af en ny arealanalyse fra Klimarådet.

Jeg er sikker på, at vi kan finde nogle løsninger, men det må være op til treparten lige nu, og så må vi svare bagefter.

Ida Auken (S)
Landbrugs- og fødevareordfører

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00