Udenrigsministeren har fået corona

Midt i invasionen af Rusland har udenrigsminister Jeppe Kofod fået covid-19. "Regeringens utrættelige indsats i forhold til den igangværende krig i Ukraine fortsætter med uformindsket styrke," siger han.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) er gået i selvisolation, efter at han har fået covid-19 midt i håndteringen af Ruslands krig mod Ukraine.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Ministeren blev sent tirsdag testet positiv og har lette symptomer. Han vil fortsat arbejde hjemmefra, men har ikke mulighed for at deltage i eksterne møder og begivenheder.

"Jeg har heldigvis milde symptomer og vil passe mit arbejde hjemmefra," siger han i pressemeddelelsen.

"Jeg vil samtidig understrege, at regeringens utrættelige indsats i forhold til den igangværende krig i Ukraine fortsætter med uformindsket styrke. Jeg kan forsikre om, at vi fra dansk side fortsat vil presse på for de hårdest mulige internationale sanktioner mod Rusland, som svar på Putins angrebskrig mod Ukraine. Ligeledes vil arbejdet med at støtte Ukraine og den ukrainske befolkning fortsætte ufortrødent."

Den danske regering har blandt andet sendt ekstra humanitær bistand og våben til Ukraine samt bakket op om en række sanktioner i EU-regi.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jeppe Kofod

Fhv. udenrigsminister (S)
ba.scient.soc. (Roskilde Uni. 2004), ma i public administration (Harvard 2007)

0:000:00