Venstre om Irak-krigen: Der er ting, vi skulle have gjort anderledes

INTERVIEW: Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup, står inde for Fogh-regeringens måde at informere på op til Irak-krigen. Men han erkender "fodfejl" og ville gerne sendes tilbage med en tidsmaskine. V afviser forskeres anbefalinger om mere åbenhed over for Udenrigspolitisk Nævn.

Michael Aastrup, hvad er din umiddelbare kommentar til den nye udredning om dansk krigsdeltagelse og kritikken af Fogh-regeringens ageren op til Irak-krigen?

"Jeg synes, den røde tråd i rapporten er, at der ikke er grundlag for den smoking gun, som jeg tror, oppositionen havde håbet på, nemlig at regeringen skulle have misinformeret, eller at beslutningen om at gå ind i Irak-krigen skulle have været ulovlig. Det kan i hvert fald ikke bekræftes på nogen som helst måde. Det er jeg glad for, for nu håber jeg, at vi kan sætte et punktum. Nu har vi efterhånden haft en 16-årig debat om den her krig."

"Det betyder ikke, at vi ville gøre alt på samme måde igen. Altså: Er der noget, vi kan lære? Det er der selvfølgelig. For der er nogle fodfejl, som jeg ser det, og som rapporten også belyser. Hvis jeg kunne finde en eller anden tidsmaskine og skrue tiden tilbage, ville jeg have gjort nogle ting anderledes, hvis jeg sad i den stol."

Login