31. maj 202309:00 - 21:00
Afslutningsdebat i Folketinget 2023

Onsdag 31. maj 2023 fra klokken 9.00 er der afslutningsdebat i folketingssalen. Debatten afslutter folketingsåret 2022-23.

Afslutningsdebatten foregår som en forespørgsel til statsminister Mette Frederiksen (S). Forespørgslen lyder: Hvad kan statsministeren oplyse om den indenrigs- og udenrigspolitiske situation?

Socialdemokratiets politiske ordfører starter med at begrunde forespørgslen. Herefter har statsministeren 1 time til at besvare den. 

Efter statsministerens besvarelse får de politiske ordførere ordet. Én efter én holder de deres ordførertale. Efter hver tale kan de øvrige folketingsmedlemmer – inden for en tidsramme – komme med korte bemærkninger til den ordfører, der er på talerstolen. Ordførerne har fortrinsret til at komme med korte bemærkninger.

Efter ordførertalerne går statsministeren igen på talerstolen. Hun har ordet i op til 30 minutter, hvorefter de øvrige medlemmer kan komme med korte bemærkninger til statsministeren – igen inden for en tidsramme.

Alle politiske emner, både nationale og internationale, er til debat. Men ofte vil afslutningsdebatten i løbet af kort tid samle sig om få, konkrete temaer.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00