Trine Pertou Mach
 spørger 
Lars Løkke Rasmussen

Hvordan hænger vurderingen af, at droneudstyr fra virksomheden MyDefence ikke er omfattet af eksportkontrol sammen med, at der er skærpet opmærksomhed på eksport af forsvarsmateriel til Israel?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Udenrigsudvalget, Spørgsmål 107

Det fremgår af artiklen ”Dansk virksomhed leverer udstyr til Israels militær under krigen i Gaza”, bragt i Information den 16. januar 2024, at Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) i 2021 har vurderet, at bærbart droneudstyr fra virksomheden MyDefence ikke falder inden for de kategorier af udstyr, der er omfattet af eksportkontrol.

Hvordan hænger denne vurdering sammen med, at der er skærpet opmærksomhed på eksport af forsvarsmateriel til Israel, hvilket bl.a. udmønter sig i, at Udenrigsministeriet skal høres af Rigspolitiet i alle sager om direkte eksport af forsvarsmateriel til Israel og sager om eksport via et andet land med Israel som kendt slutbruger, jf. URU alm. del – svar på spørgsmål 83?

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00