Sascha Faxe
 svarer 
Lars Løkke Rasmussen

Er ministeren bekendt med, hvorvidt der er danske statsborgere, der indgår aktivt i Israels militær og deltager i kamphandlinger i Gaza?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Udenrigsudvalget, Spørgsmål 118

Er ministeren bekendt med, hvorvidt der er danske statsborgere, der - frivilligt eller mod betaling - indgår aktivt i Israels militær, og herunder deltager i kamphandlinger i Gaza?

I bekræftende fald bedes ministeren fremsende et estimat på antallet af danske statsborgere i israelsk militærtjeneste, og herunder også danske statsborgere, der aftjener værnepligt i IDF.

Svar fra mandag den 4. marts 2024

Udenrigsministeriet er ikke i besiddelse af informationer, der gør det muligt for ministeriet at svare på det stillede spørgsmål.

2 Udenrigsministeriet har hørt Justitsministeriet, som oplyser følgende: Justitsministeriet har til brug for besvarelsen indhentet en udtalelse fra Politiets Efterretningstjeneste (PET), som ministeriet kan henholde sig til:

”Politiets Efterretningstjeneste (PET) bemærker, at PET inden for rammerne af et folketingsspørgsmål ikke kan give oplysninger om tilrettelæggelse af konkrete efterretnings- og efterforskningsindsatser samt uddybe spørgsmål om konkrete oplysninger, som PET måtte være i besiddelse af, herunder oplysninger om kendskab til enkeltpersoner og enkeltsager”.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00