Trine Pertou Mach
 svarer 
Lars Løkke Rasmussen

Har ministeren siden 7. oktober 2023 fået forelagt et dokument, hvoraf det fremgår, at Israel bryder sine forpligtelser under international humanitær lov?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Udenrigsudvalget, Spørgsmål 183

Det fremgår af The Guardians artikel (”UK government lawyers say Israel is breaking international law, claims top Tory in leaked recording”, theguardian.com, den 30. marts 2024), at den konservative forkvinde for det britiske underhus’ udenrigsudvalg, Alicia Kearns, i januar 2024 på et udvalgsmøde spurgte den britiske udenrigsminister, David Cameron, om han ”aldrig havde fået forelagt et stykke papir fra en jurist fra det britiske udenrigsministerium, hvoraf det fremgik, at Israel bryder sine forpligtelser under interna­tional humanitær lov” vedrørende krigsførelsen i Gaza. Vil ministeren på den baggrund oplyse, om den danske udenrigsminister siden 7. oktober 2023 har fået forelagt et doku­ment fra en jurist eller anden medarbejder fra det danske udenrigsministerium, hvoraf det fremgår, at Israel bryder sine forpligtelser under international humanitær lov i forbindelse med krigsførelsen i Gaza?

Svar fra fredag den 3. maj 2024

Udenrigsministeriet har ikke foretaget konkrete juridiske vurderinger af, hvorvidt hver enkelt af Israels militæraktioner er i overensstemmelse med folkeretten. Udenrigsministeriet følger situationen tæt.

Der henvises i øvrigt til besvarelsen af URU alm. del spørgsmål nr. 182.

0:000:00