Aktører ønsker krav til biomasse

BIOMASSE: Vi er alle interesserede i, at der skal fyres med bæredygtig biomasse, lyder det fra Dong Energy. Sammen med Dansk Energi ser de gerne EU sætte standarderne. Enhedslisten vil ikke vente på EU.
Koncerndirektør i Dong Energy Thomas Dalsgaard ser gerne, der kommer bæredygtighedskriterier for biomasse på europæisk plan.
Koncerndirektør i Dong Energy Thomas Dalsgaard ser gerne, der kommer bæredygtighedskriterier for biomasse på europæisk plan.Foto: Jakob Dall
Morten ØyenSara Fleckner Vilstrup

Vi er nået dertil i branchen, at vi ikke kan blive ved med at vente. Så kan vi ikke få bæredygtighedskriterier på europæisk plan, så bliver vi nødt til at kigge på dem på nationalt niveau.

Kristine van het Erve Grunnet
Chefkonsulent, Dansk Energi
Fakta
I Danmark udgør biomasse en væsentlig del af forbruget af vedvarende energi. Hovedparten er halm, træ og bionedbrydeligt affald, mens biogas giver et mindre bidrag. Forbruget af biomasseressourcer til energiproduktion er firedoblet i perioden 1980 til 2005. Import af udenlandsk træ udgør en stigende andel af forbruget.

Kilde: Energistyrelsen
Det er helt naturligt, at der skal sættes standarder for kraftværkernes brug af træpiller.

Sådan lød det fra koncerndirektør i Dong Energy Thomas Dalsgaard, da han torsdag var oplægsholder på Dansk Energi og Dansk Fjernvarmes energipolitiske konference.

"Der er vigtigt, at vi sikrer, at den anvendte biomasse er mere klimavenlig end de fossile brændsler, den skal erstatte," sagde Thomas Dalsgaard og pegede på, at han gerne ser, at der bliver udstukket nogle rammer fra EU for bæredygtig biomasse.

Også hos Dansk Energi efterspørges bæredygtighedskritier på europæisk plan.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00