Brosbøl lander vandsektorforlig uden skatteløsning

AFTALE: Efter næsten et års forhandlinger lykkedes det til sidst miljøminister Kirsten Brosbøl at lande et forlig om reform af vandsektoren. Forliget løser ikke problemet med selskabernes ekstra skattebetalinger, men hæver til gengæld barren for selskaber, som kan undtages benchmarkregulering.

Miljøminister Kirsten Brosbøl præsenterer sammen med Henrik Høegh og Daniel Rugholm resultatet af et års forhandlinger om reform af vandsektorloven.
Miljøminister Kirsten Brosbøl præsenterer sammen med Henrik Høegh og Daniel Rugholm resultatet af et års forhandlinger om reform af vandsektorloven.Foto: Miljøministeriet fra Twitter
Klaus Ulrik Mortensen

Jeg er meget tilfreds med, at vi har fået hævet grænsen for, hvilke selskaber der skal benchmarkes, og næsten alle forbrugerejede vandselskaber slipper.

Hans Chr. Thoning
Medlem af Miljøudvalget, Venstre

Alle kender historien om drengen, hvis får blev ædt, da ulven til sidst viste sit glubske fjæs.

Og ligesom landsbyfolket, der blev trætte af at smide alt, hvad de havde i hænderne, for at komme den klejne fårehyrde til undsætning, er mediernes dækning af fremskridt i vandsektorforhandlingerne de seneste måneder ebbet ud.

Mest fordi ingen turde tro på, at der for alvor var noget at forhandle om. Men sent onsdag eftermiddag viste det sig så, at der alligevel var noget om snakken, og nu er den her: Aftalen om en reform af vandsektorloven, som skulle være præsenteret i efteråret, men efterfølgende måtte så grueligt meget igennem, før den kunne blive fældet ned på skrift.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00