Forsyningstilsynet skaber tvivl om KL’s ”dødsliste”

AFFALD: Forsyningstilsynet er kritisk over, om KL’s plan vil sikre, at det er de mindst effektive affaldsforbrændingsanlæg, der foreslås lukket inden 2030. Også Miljøstyrelsen rejser kritik. Fredag afleverer Energistyrelsen myndighedernes samlede vurdering af ”dødslisten.”

Fredag afleverer Energistyrelsen myndighedernes samlede vurdering af om KL's såkaldte "dødsliste" lever op til regeringen og forligspartiernes tanker. Her Dan Jørgensen (S) og Lea Wemelin (S) fra præsentationen af regeringens udspil i maj sidste år.
Fredag afleverer Energistyrelsen myndighedernes samlede vurdering af om KL's såkaldte "dødsliste" lever op til regeringen og forligspartiernes tanker. Her Dan Jørgensen (S) og Lea Wemelin (S) fra præsentationen af regeringens udspil i maj sidste år.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Morten ØyenKim Rosenkilde

Listen fra Kommunernes Landsforening over hvilke 10 af landets affaldsforbrændingsanlæg, der skal lukkes inden 2030 for at leve op til regeringens klimaambitioner, møder modstand fra Forsyningstilsynet.

Det er nemlig ikke ”tilstrækkeligt dokumenteret og sandsynliggjort”, at anlæggene på KL’s såkaldte ”dødsliste” er de mindst effektive anlæg, som det ellers er krævet i den politiske aftale.

Sådan lyder det i en foreløbig vurdering af Forsyningstilsynet fra 8. februar, som Altinget har fået aktindsigt i.

0:000:00