Lose: Grøn aftale med USA kvalitetsstempler dansk erhvervsliv – men problemet er i Europa

Hvis EU ikke får skabt et modspil til den amerikanske IRA, forsvinder investeringerne over Atlanten. Det mener Lars Gert Lose, der har skiftet ambassadørboligen i Washington ud med rollen som toplobbyist. Søndag rejser han til USA for at gøde jorden for nye projekter på CIP's største marked. "Californien vil i kontakt med os," siger han. 

"Den
taler vi ikke så højt om," siger&nbsp;<span>Lars Gert Lose, chef for global public affairs i CIP, om sin prioriterede liste over, hvilke stater han skal have dialog med på den kommende tur til&nbsp;USA. Californien er dog på listen, bekræfter han.<br></span>
"Den taler vi ikke så højt om," siger Lars Gert Lose, chef for global public affairs i CIP, om sin prioriterede liste over, hvilke stater han skal have dialog med på den kommende tur til USA. Californien er dog på listen, bekræfter han.
Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Christoffer Lund-Hansen

Danmarks grønne samarbejdsaftale med USA er en stor mulighed for dansk erhvervsliv, fordi den amerikanske administration blåstempler danske virksomheder på et tidspunkt, hvor landet investerer massivt i den grønne omstilling.

Sådan lyder det fra Lars Gert Lose, chef for global public affairs, kommunikation og marketing i Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), der investerer i energiinfrastrukturprojekter verden over.

"Når Danmark og USA indgår den her aftale, så er det et kvalitetsstempel. Dansk erhvervsliv er massivt til stede i USA, og vi kan noget helt særligt. Når vi kommer på ryggen af den politiske aftale, så er vi ligesom blevet blåstemplet af amerikanerne, så er det en god platform at stå på," siger Lars Gert Lose. 

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00