Danmark og USA indgår samarbejde om grøn vækst: Skal fremme erhvervslivets muligheder i USA

"Jeg er sikker på, at dansk erhvervsliv kan vinde kampen om grønne arbejdspladser og grøn vækst," lyder det fra erhvervsminister Morten Bødskov i forbindelse med en ny samarbejdsaftale mellem Danmark og USA. 

Erhvervsminister Morten Bødskov har mandag annonceret en ny samarbejdsaftale mellem Danmark og USA om grøn vækst. Arkivfoto. 
Erhvervsminister Morten Bødskov har mandag annonceret en ny samarbejdsaftale mellem Danmark og USA om grøn vækst. Arkivfoto. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Et nyt samarbejde mellem Danmark og USA skal fremme grøn vækst og danske virksomheders muligheder i USA. 

Sådan lyder det i en fælles erklæring fra erhvervsminister Morten Bødskov (S), klima-, energi-, og forsyningsminister Lars Aagaard (M) og USA's ambassadør i Danmark, Alan Leventhal, efter et temamøde med en række danske virksomheder, som havde til formål at sætte fokus på danske virksomheders muligheder i USA's Inflation Reduction Act (IRA).

"Vi står med en ny geopolitisk verdenssituation, hvor der er pres på for-syningskæder og høj inflation. Derfor er det positivt, at USA styrker den grønne omstilling med IRA'en. Med det sagt skal vi selvfølgelig være opmærksomme på, hvordan IRA'en kan påvirke vores konkurrenceevne i visse sektorer," udtaler Morten Bødskov og fortsætter:

"Men jeg er sikker på, at dansk erhvervsliv kan vinde kampen om grønne arbejdspladser og grøn vækst. Det skal selvfølgelig gøres på den rigtige måde. Derfor har vi i dag startet et målrettet samarbejde, der skal fremme grøn vækst og danske virksomheders muligheder i USA."

Med USA’s store fokus på grøn omstilling kan der netop findes nye potentialer for dansk erhvervsliv, lyder det fra regeringen og den amerikanske ambassadør, men i første omgang er der ingen meldinger om konkrete initiativer, som skal underbygge den udmelding. 

"IRA er et historisk skridt i retning af at opnå en ren energiomstilling, og dansk erhvervsliv vil være afgørende for at hjælpe USA med at nå vores ambitiøse klimamål," lyder det fra Alan Leventhal.

Lars Aagaard kalder det "godt for klimaet" og mulighederne for danske virksomheder, at USA investerer massivt i den grønne omstilling.

"Internationalt samarbejde er afgørende for at lykkes med den grønne omstilling og fremme danske grønne industrikompetencer," meddeler han. 

0:000:00