Bødskov: Sådan hjælper Danmarks grønne samarbejdsaftale med USA danske virksomheder

"Mit mål er både at styrke båndene mellem danske og amerikanske virksomheder, men også mellem vores regeringer og myndigheder," siger Morten Bødskov om den grønne samarbejdsaftale mellem Danmark og USA. Tirsdag underskriver han aftalen. "Vi kommer til at lave flere aftaler," lyder det.  

Til efteråret afholdes et event for amerikanske virksomheder, der er interesserede i at investere i Danmark, fortæller erhvervsminister Morten Bødskov. Arkivfoto. 
Til efteråret afholdes et event for amerikanske virksomheder, der er interesserede i at investere i Danmark, fortæller erhvervsminister Morten Bødskov. Arkivfoto. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Vi ser ind i en ny form for globalisering med spændinger i både Europa og mellem USA og Kina. 

Den situation skaber usikkerhed om forsyningssikkerheden og erhvervslivets muligheder for at investere.

Sådan lyder analysen fra erhvervsminister Morten Bødskov (S), der forklarer, at regeringens svar på de udfordringer er at styrke relationerne med Danmarks nærmeste allierede under mantraet "erhvervspolitik er sikkerhedspolitik."

Regeringens grønne samarbejdsaftale med USA er et led i den strategi. 

"Formålet er at styrke båndene mellem Danmark og USA og særligt mellem det danske og amerikanske erhvervsliv. Her styrker vi båndene med amerikanerne om den grønne omstilling," siger Morten Bødskov, da Altinget møder ham i den amerikanske ambassadørbolig Rydhave. 

Her er erhvervsministeren del af et netværksarrangement forud for den danske erhvervsdelegations rejse til Washington for at deltage i SelectUSA Investment Summit-konferencen, hvor samtlige amerikanske stater er til stede. 

Morten Bødskov lander selv i den amerikanske hovedstad mandag, før han tirsdag formelt skal underskrive samarbejdsaftalen mellem Danmark og USA på investeringskonferencen. 

"Den grønne omstilling er topprioritet for regeringen, og det er den også for amerikanerne nu med IRA’en, og danske virksomheder er helt i front, når det handler om nye grønne teknologier. Det kan amerikanerne bruge i den grønne omstilling," siger Morten Bødskov. 

{{toplink}}
Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her

0:000:00