Bødskov underskriver erklæring om grønt samarbejde med USA

Forståelseserklæringen skal fremme grøn vækst og og forbedre danske virksomheders muligheder i USA. "Det er godt nyt for klimaet og for de danske virksomheder og for danske arbejdspladser," mener ministeren, der netop har underskrevet erklæringen. 

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) underskriver erklæringen om grønt samarbejde mellem Danmark og USA med den amerikanske ambassadør i Danmark, Alan Leventhal.
Erhvervsminister Morten Bødskov (S) underskriver erklæringen om grønt samarbejde mellem Danmark og USA med den amerikanske ambassadør i Danmark, Alan Leventhal.Foto: Christoffer Lund-Hansen
Frederik Gjersen HansenChristoffer Lund-Hansen

Danmark og USA har samlet landenes ambitioner om at fremme den grønne omstilling i en erklæring, der skal fremme danske virksomheders muligheder i USA.

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) er tirsdag tilstede på SelectUSA Investment Summit-konferencen i Maryland nær Washington, hvor han sammen med den amerikanske ambassadør i Danmark, Alan Leventhal, netop har sat sin signatur på aftalen, som landene indgik i slutningen af januar.

Den grønne samarbejde er formaliseret i en forståelseserklæring på to sider, som blandt andet består i at styrke og intensivere samarbejdet både inden for vindenergi og om at forbedre dialogen mellem virksomheder og de amerikanske stater for mere effektivt at kunne levere og fremstille grønne teknologier.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00