Politisk redaktør: Wammen fik sin finanslov, støttepartierne fik røde og grønne pokaler, men de store spørgsmål svarede man ikke på

Danmarks finanslov for 2022 er stram, men giver plads til pokaler til støttepartierne. Altingets politiske redaktør fremhæver de mest overraskende elementer i finanslovsaftalen. Hør mere i dagens Ajour.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

Mandag kunne finansminister Nicolai Wammen (S) præsentere Danmarks budget for 2022: En stram finanslov med pokaler til støttepartierne i form af blandt andet flere havvindmøller, gratis tandpleje til unge og en akut-milliard til sundhedsvæsenet.

Partierne har i år forhandlet om det laveste beløb i mange år – 1,2 milliarder – og aftalen skiller sig også ud med et kort forhandlingsforløb og et relativt kedeligt indhold.

Ifølge Altingets politiske redaktør, Esben Schjørring, er der alligevel interessante ting i finanslovsaftalen. For eksempel viser weekendens delaftale om en akut-milliard til sundhedsvæsenet, at regeringen er presset – de er raget uklar i sygeplejeskernes lønkamp, og de mangler endnu at løse problemet med de mange ældre, som skal behandles.

Og så udebliver diskussionen om arbejdsudbud, fordi den forventes at blive forhandlet hjem med Radikale og de borgerlige partier på et senere tidspunkt. Hør mere i dagens Ajour.

Læs også


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nicolai Wammen

Finansminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001)

0:000:00