Regering kritiseres for at støtte uambitiøst EU-mål for lossepladser

AFFALD: Europas miljøministre skal fredag diskutere EU’s affaldspakke. Dansk støtte til begrænsning af madaffald på lossepladserne kritiseres for at være uambitiøs.

Danmark deponerede fra 2012-2014 mellem 1,3 og 1,9 procent af de samlede mængder husholdningsaffald. Gennemsnittet for hele EU i 2013 var 31 procent.
Danmark deponerede fra 2012-2014 mellem 1,3 og 1,9 procent af de samlede mængder husholdningsaffald. Gennemsnittet for hele EU i 2013 var 31 procent.Foto: Jens Astrup/Scanpix
Klaus Ulrik Mortensen

Målet er ganske enkelt for slapt. Det er fint nok, at man stiller krav til husholdningaffaldet, men det udgør altså kun 10 procent af det affald, der havner på de europæiske lossepladser.

Jacob H. Simonsen
Direktør, Dansk Affaldsforening

Når vi er nået så langt ned med deponien i Danmark, er det primært, fordi at vi kun er kommet til det næstlaveste niveau i affaldskæden – nemlig forbrænding.

Christian Poll
Miljøordfører, Alternativet

Efter fem dage som politisk ansvarlig i Miljø- og Fødevareministeriet skifter Esben Lunde Larsen (V) fredag ministerbilen ud med en tidlig ruteafgang til Bruxelles.

Her skal den nyslåede minister deltage i sit første miljørådsmøde. Et markant punkt på dagsordenen er drøftelse af affaldspakken med fokus på cirkulær økonomi, som EU-Kommissionen præsenterede i begyndelsen af december.

Og med en uspoleret viden om affaldsområdet vil Esben Lunde Larsen få hårdt brug for det samlenotat, som tidligere miljøminister Eva Kjer Hansen sidste uge fremlagde for Folketingets Europaudvalg.

0:000:00