Signe Munk
 svarer 
Lars Aagaard Møller

Signe Munk (SF) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Lars Aagaard, hvordan og hvornår vil regeringen sikre en korrekt og fuld implementering af VE II-direktivets forpligtelser vedrørende repowering

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 56, Spørgsmål 8
Hvordan og hvornår vil regeringen sikre en korrekt og fuld implementering af VE II-direktivets forpligtelser vedrørende repowering, herunder etablering af klare rammer for alle typer repowering-projekter, som f.eks. levetidsforlængelser og udskiftningsprojekter/fuld repowering?

Svar fra mandag den 20. november 2023
Med lovforslaget og den efterfølgende udmøntning på bekendtgørelsesniveau sikres en korrekt implementering af VE II-direktivets artikel 16, stk. 6, første afsnit, idet bemyndigelsen giver klima-, energi- og forsyningsministeren bemyndigelse til at kunne fastsætte regler om en forenklet og hurtig ansøgnings- og tilladelsesproces for repowering af bestående elproduktionsanlæg på havet. Den foreslåede bemyndigelse udmøntes i en bekendtgørelse som forventes at træde i kraft 1. juli 2024.

Repowering er omfattet af § 25 i VE-loven (etableringstilladelsen) og adskiller sig fra den administrative elproduktionstilladelse i medfør af VE-lovens § 29, som giver mulighed for at forlænge anlæggets driftsperiode (forlængelse af elproduktionstilladelsen).

Jeg henviser i øvrigt til mine svar på L 56, spm. 1-3, 5 og 7.
0:000:00