Theresa Scavenius
 svarer 
Lars Aagaard Møller

Theresa Scavenius (UFG) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Lars Aagaard, hvornår Energinet udliciterede sine opgaver i relation til aftagepligten til virksomheden Vindstød A/S og med hjemmel i hvilken lov

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 56, Spørgsmål 25
Vil ministeren redegøre for, hvornår Energinet udliciterede sine opgaver i relation til aftagepligten til virksomheden Vindstød A/S og med hjemmel i hvilken lov?

Svar fra mandag den 20. november 2023
Ministeren har indhentet Energinets bemærkninger til besvarelsen af dette spørgsmål. Energinet bemærker:

”Energinet udliciterede opgaven med at håndtere aftagepligten med virkning fra 1. oktober 2015, hvor det dog ikke var Vindstød A/S, der vandt udbuddet, men en anafsluttende rapport 2 fra december 2014, der blandt andet konkluderede:

”at Energinet.dk skal hurtigst muligt inden for gældende lovgivning igangsætte initiativer, der sigter mod at markedsgøre opgaven med salg og balancering af alle anlæg, som falder under aftagepligten –dvs. vindmøller, decentrale kraftvarmeanlæg, biogasanlæg og solceller på aftagepligt.” Energinet bemærker i den sammenhæng, at det alene er opgavevaretagelsen, der er udliciteret. Ansvaret for aftagepligten påhviler fortsat Energinet.”
0:000:00