Hans Kristian Skibby
 svarer 
Jeppe Bruus

Hans Kristian Skibby (DD) spørger skatteministeren, Jeppe Bruus, om at oplyse provenueffekterne af at udvide afgiftslempelsen til også at gælde reception, fællesarealer, gangarealer, elevatorer, trapper osv.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 85, Spørgsmål 3
Vil ministeren oplyse provenueffekterne af at udvide afgiftslempelsen til også at gælde reception, fællesarealer, gangarealer, elevatorer, trapper osv. for a) alle hoteller m.v. og b) lle hoteller m.v. som ikke tilbyder andre ydelser end indkvarteringsydelse?

Svar fra mandag den 4. december 2023
Der er betydelig usikkerhed ved at skønne over en sådan ændring.

Lægges det beregningsteknisk til grund, at receptioner og andre fællesarealer har et opvarmningsforbrug på 20 pct. af rumvarmeforbruget til opvarmning af værelser, vil udvidelse af muligheden til at omfatte disse arealer med en afgift svarende til processatsen, øge mindreprovenuet med 20 pct.

Mindreprovenuet ved lempelse af hotellers rumvarmeafgift skønnes at udgøre ca. 15 mio. kr. i 2024 faldende til ca. 5 mio. kr. i 2030. En udvidelse til fællesarealer vil dermed øge mindreprovenuet med ca. 3 mio. kr. i 2024 faldende til ca. 1 mio. kr. i 2030. Grundet de meget usikre antagelser, vurderes en sådan ændring at indebære et ikke-nævneværdigt mindreprovenu.

Det er ikke muligt at opdele effekten på hoteller med og uden andre ydelser end indkvarteringsydelser.

Jeg kan oplyse, at jeg til 2. behandlingen af lovforslaget vil stille et ændringsforslag, der indebærer, at lempelsen af afgiften for hotellers rumvarme også vil omfatte receptioner samt andre fællesarealer mv.

0:000:00