Signe Munk
 svarer 
Dan Jørgensen

Signe Munk (SF) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, hvilke og hvor mange termiske gasanlæg (og pyrolyseanlæg) der findes i Danmark, og om hvorvidt de får støtte efter samme principper som biogas

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 39, Spørgsmål 3
Hvilke og hvor mange termiske gasanlæg (og pyrolyseanlæg) i findes i Danmark, og er det velbegrundet, at de får støtte efter samme principper som biogas – f.eks. at de ligebehandles i kommende udbud – eller er der grund til fremme termisk forgasning særskilt?

Svar fra tirsdag den 19. november 2019
Jeg kan oplyse, at der p.t. er seks termiske forgasningsanlæg på støtteordningen til produktion af elektricitet ved anvendelse af biogas eller forgasningsgas. Det drejer sig om følgende anlæg:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Sindal ORC Kraftvarmeværk Hillerød Biokraftvarmeværk Brønderslev Forsyning Skive Fjernvarme Harboøre Kraftvarmeværk Marstal Fjernvarme I dag modtager forgasningsgas til elproduktion samme støtte som biogas ud fra det rationale, at begge teknologier kan levere til det danske mål for udbygning med vedvarende energi.

Der er i Energiaftalen fra 2018 afsat 240 mio. kr. om året til den videre udbygning med biogas og andre grønne gasser. Alt tyder dog på, at disse midler bliver anvendt til støtte til anlæg inden for rammerne af de nuværende ordninger som følge af forlænget adgang til dispensation. Der er derfor ikke udsigt til, at der vil blive afholdt udbud, og dermed er der heller ikke konkrete overvejelser omkring særskilt fremme af forgasningsgas.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet Holmens Kanal 20 1060 København K T: +45 3392 2809 E: [email protected] www.kefm.dk Udnyttelsen af biogas og andre grønne gasser herunder termisk forgasning kan blive inddraget i klimahandlingsplanen i det omfang, der kan leveres omkostningseffektive bidrag til opfyldelsen af klimamålet i 2030.
0:000:00