Ida Auken
 svarer 
Dan Jørgensen

Ida Auken (R) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, om det er acceptabelt, at danske biogascertifikater eksporteres på et grundlag, hvor de fejlagtigt giver køberne det indtryk, at de gennem deres erhvervelse støtter yderligere grøn omstilling af gassektoren, når det ikke er tilfældet med det nuværende regelsæt

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 39, Spørgsmål 9
Finder ministeren det acceptabelt, at danske biogascertifikater eksporteres på et grundlag, hvor de fejlagtigt giver køberne det indtryk, at de gennem deres erhvervelse støtter yderligere grøn omstilling af gassektoren, når det ikke er tilfældet med det nuværende regelsæt?

Svar fra tirsdag den 19. november 2019
Jeg kan godt forstå bekymringen om, at udenlandske købere af danske bionaturgascertifikater fejlagtigt kan få det indtryk, at de igennem deres køb støtter yderligere grøn omstilling af gassektoren.

Jeg mener dog, at der fra dansk side er gjort meget for at bionaturgascertifikaterne netop indeholder de fornødne oplysninger om, at den opgraderede biogas allerede har fået støtte i Danmark, og at den allerede er indregnet i det danske VEregnskab.

Som det også fremgår af svaret på spørgsmål 7 til L39, har jeg bedt mine embedsmænd om at vurdere mulighederne for at ændre rammerne for el- og gascertifikater i forbindelse med implementeringen af Direktiv 2018/2001 om fremme af anvendelsen af energi fra vedvarende energikilder, som træder i kraft medio 2021.
0:000:00