Mai Villadsen
 svarer 
Lea Wermelin

Mai Villadsen (EL) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, hvordan lovforslaget hænger sammen med forhandlingerne om klimahandlingsplanens affaldsområde, hvad angår organiseringen af affaldsområdet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 112, Spørgsmål 11
Vil ministeren redegøre for, hvordan lovforslaget hænger sammen med forhandlingerne om klimahandlingsplanens affaldsområde, hvad angår organiseringen af affaldsområdet?

Svar fra mandag den 18. maj 2020
Jeg forstår spørgsmålet på den måde, at der spørges til udmøntningen af det udvidede producentansvar for emballage. Det fremgår af lovforslaget, at udmøntningen af reglerne for udvidet producentansvar for emballage vil tage udgangspunkt i den til enhver tid gældende organisering af affaldssektoren samt organisering af de øvrige udvidede producentansvarsordninger. Derudover skal affaldsdirektivets minimumskrav til producentansvar følges. Det vil derfor også gælde eventuelle fremtidige ændringer af organiseringen.

Lea Wermelin / www.mfvm.dk
0:000:00