Marie Bjerre
 svarer 
Lea Wermelin

Marie Bjerre (V) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, om kommunernes rolle i affaldsplanerne skal justeres, så kommunerne fremover kun skal kortlægge og beskrive de aktiviteter, som de får ansvaret for

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 112, Spørgsmål 27
Vil ministeren redegøre for, om implementeringen af producentansvaret og dermed flytning af ansvaret for emballageaffald fra kommune til producent vil betyde, at kommunernes rolle i affaldsplanerne skal justeres, så kommunerne fremover kun skal kortlægge og beskrive de aktiviteter, som de får ansvaret for?

Svar fra mandag den 18. maj 2020
Kommunerne har ansvaret for at udarbejde kommunale affaldshåndteringsplaner. De kommunale affaldshåndteringsplaner skal kortlægge affaldshåndteringen i kommunen, beskrive målsætninger og planlægge den fremadrettede affaldshåndtering. Det følger af affaldsbekendtgørelsen, at de kommunale affaldsplaner skal udarbejdes med udgangspunkt i den nationale affaldshåndteringsplan, samt at de kommunale affaldshåndteringsplaner skal revideres mindst hvert 6. år. De kommunale affaldshåndteringsplaner bør i forbindelse med den løbende revidering udarbejdes, så de afspejler organiseringen af de nationale producentansvarsordninger.

Lea Wermelin / www.mfvm.dk
0:000:00