Marie Bjerre
 svarer 
Lea Wermelin

Marie Bjerre (V) spørger miljøministeren, Lea Wermelin, om producenterne også skal have ansvaret for håndteringen affaldet samt redskaberne til at opfylde genanvendelsesmålene

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 112, Spørgsmål 28
Det fremgår af lovbemærkningerne, at producenterne udover det finansielle ansvar skal have ansvaret for at leve op til genanvendelsesmålene. Vil ministeren oplyse, om det betyder, at producenterne dermed også skal have ansvaret for håndteringen affaldet samt redskaberne til at opfylde genanvendelsesmålene?

Svar fra mandag den 18. maj 2020
Jeg forstår spørgsmålet på den måde, at der spørges til, om producenterne også skal have et operationelt ansvar for affaldshåndteringen.

I forbindelse med udmøntningen skal den mest hensigtsmæssige arbejdsdeling, ansvarsfordeling og samarbejdsform imellem aktørerne i det udvidede producentansvar findes. I den forbindelse lægger regeringen stor vægt på, at de aktører, der skal løfte opgaver i det udvidede producentansvar, inddrages i den videre udmøntning.

Lea Wermelin / www.mfvm.dk
0:000:00