Carsten Kissmeyer
 svarer 
Dan Jørgensen

Carsten Kissmeyer (V) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, om dispensation fra effektiviseringskravet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 98, Spørgsmål 4
Hvordan forventer ministeren konkret, at der vil blive givet dispensation fra effektiviseringskravet, og hvor stor skal investeringen være, før en sådan dispensation vil blive givet?

Svar fra tirsdag den 1. december 2020
Der bliver ikke tale om at dispensere fra effektiviseringskravet. Fremover skal alle klimatilpasningsprojekter effektiviseres på samme måde, j Aftale om spildevandsselskabers klimatilpasning (maj 2020).

Overgangsordningen gør det dog muligt for selskaberne at fortsætte en række igangværende projekter efter de nuværende regler, herunder de nuværende regler om effektiviseringskrav. Det drejer sig hovedsageligt om de projekter, hvor selskaberne (eller projektejeren i medfinansieringsprojekter) allerede har haft irreversible investeringer til projekterne, dvs. hvor selskaberne vil lide et væsentligt tab, hvis projektet må opgives eller skal revideres pga. de nye regler.

Flere projekter kan i den henseende i visse tilfælde ses i sammenhæng, hvis de er hydraulisk forbundne. Hvis der er en sådan hydraulisk sammenhæng mellem to eller flere projekter, at en irreversibel investering i det en projekt i væsentligt omfang vil være spildt, hvis et eller flere andre projekter ikke kan realiseres som planlagt, hvis det skal leve op til de nye regler, vil den irreversibel investering således kunne anses for at omfatte alle de pågældende projekter.

Selskaberne skal anmelde de projekter, som de ønsker at fortsætte efter de nugældende regler, til Forsyningssekretariatet, medmindre de allerede er sat i drift før lovens ikrafttræden.
0:000:00