Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Dan Jørgensen

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, hvor mange klimatilpasningsprojekter ministeren er bekendt med, at vandselskaberne har gennemført siden 2016

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 98, Spørgsmål 7
Vil ministeren oplyse, hvor mange klimatilpasningsprojekter ministeren er bekendt med, at vandselskaberne har gennemført siden 2016? Ministeren bedes opgøre antallet pr. år og hvis muligt pr. selskab.

Svar fra tirsdag den 1. december 2020
Der findes ikke en samlet opgørelse over spildevandsselskabernes gennemførte klimatilpasningsprojekter, da det ikke er en del af selskabernes indberetning. Det er bl.a. derfor, vi med dette lovforslag indfører en pligt til, at selskaberne skal indberette alle gennemførte klimatilpasningsprojekter. Medfinansieringsprojekter, der udgør en del af selskabernes samlede klimatilpasning, findes der i dag et delvist overblik over siden reglernes indførelse i 2013.

Forsyningssekretariatet oplyser, at de har kendskab til, at der siden medfinansieringsreglernes indførelse i 2013 frem til og med 2018 er påbegyndt eller gennemført 56 medfinansieringsprojekter. Der foreligger endnu ikke data for 2019 og frem.

Forsyningssekretariatet oplyser endvidere, at selskaberne frem til og med 2016 søgte tillæg på forhånd til de budgetterede omkostninger, dvs. før projektets gennemførelse, mens de fra 2017 og frem har skullet søge Forsyningssekretariatet om tillæg, når projekterne var gennemført. Det betyder, at Forsyningstilsynet ikke har kendskab til præcis hvilke år, at projekterne er gennemført.
0:000:00