Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Dan Jørgensen

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, om solcelleanlæg, der ønskes opstillet på kommende lavbundsarealer, og som er helt eller delvist oversvømmede hen over året, vil være omfattet af lovforslaget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 138, Spørgsmål 1
Vil ministeren oplyse, om solcelleanlæg, som ønskes opstillet på kommende lavbundsarealer, og som er helt eller delvist oversvømmede hen over året, vil være omfattet af lovforslaget?

Svar fra onsdag den 20. april 2022
Med lovforslaget foreslås, at VE-loven ændres således, at solcelleanlæg på hav, og søer, herunder vandreservoir, søer i grusgrave og lignende, bliver omfattet af VE-ordningerne på samme måde som solcelleanlæg på terræn allerede er omfattet efter gældende regler.

Opstilling af solcelleanlæg på lavbundsarealer, der helt eller delvist oversvømmes hen over året, anses som opstilling af solcelleanlæg på terræn. Sådanne anlæg er derfor ikke omfattet af ændringerne i dette lovforslag vedrørende VEordningerne, men er i forvejen omfattet af VE-ordningerne efter de gældende regler.
0:000:00