Overborgmester: København bliver ikke CO2-neutral i 2025

Københavns Kommune når ikke sit mål om klimaneutralitet i 2025, siger overborgmester Sophie Hæstorp i kølvandet på, at kommunens plan om at opfange store mængder CO2 fra atmosfæren bliver forsinket på grund af manglende finansiering. Overborgmesteren vil nu undersøge, om Københavns Kommune selv kan dække en del af regningen for CO2-fangstanlægget. 

Københavns Kommunes klimaplan afhang i høj grad af et nyt anlæg på toppen af Amager Bakke, der kan suge CO2 ud af atmosfæren. Men det har vist sig sværere end forventet at finde finansiering til anlægget. 
Københavns Kommunes klimaplan afhang i høj grad af et nyt anlæg på toppen af Amager Bakke, der kan suge CO2 ud af atmosfæren. Men det har vist sig sværere end forventet at finde finansiering til anlægget. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Søren DahlMorten Øyen

København bliver alligevel ikke verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. 

Sådan lyder meldingen fra overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) og en række partier på Københavns Rådhus, der dermed endegyldigt lægger kommunens storstilede klimaplan fra 2012 i graven. 

"Vi når desværre ikke at blive helt CO2-neutrale inden udgangen af 2025, som det ser ud nu. Det ser ud til, at vi når 80 procent af vejen, så vi er nået rigtig langt. Men det bliver ekstremt svært at nå målet om at blive helt klimaneutrale," siger Sophie Hæstorp Andersen. 

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00