Politisk boykot af OL i Kina – vil man gå længere til VM?

Vinter-OL i Kina er slut – uden danske medaljer, men også uden officielle danske repræsentanter som tilskuere. I dagens Ajour ser vi frem mod VM i Qatar og det politiske spændingsfelt, der opstår, når Danmark skal beslutte, om vi vil deltage i internationale sportsbegivenheder.

Statsminister Mette Frederiksen og Kronprins Frederik på tilskuerrækkerne til EM-kamp mellem Danmark og Rusland i København.
Statsminister Mette Frederiksen og Kronprins Frederik på tilskuerrækkerne til EM-kamp mellem Danmark og Rusland i København.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

Der har hverken været politikere eller kongelige fra Danmark på tilskuerrækkerne til det netop overståede vinter-OL i Kina. Men hvorfor egentlig ikke?

For de danske politikere ligger beslutningen i et krydsfelt mellem at slå ned overfor Kina, fordi de overtræder menneskerettighederne, mens man på den anden side ikke vil gå glip af handel med den økonomiske stormagt.

I dagens Ajour ser vi frem mod VM i Qatar – for skal vi regne med at se for eksempel kronprins Frederik og statsminister Mette Frederiksen på tilskuerrækkerne til den tid?

Det tror Altingets idrætsredaktør, Rasmus Dahl Løppenthin, ikke. Men han understreger samtidig, at OL i Kina og VM i Qatar er to vidt forskellige ting for de danske politikere. Hør hvorfor i dagens Ajour.

I en tidligere version af denne artikel fremgik det, at udenrigsministeren havde fjernet et tweet, hvor ordet diplomatisk boykot indgik. Den oplysning er der dog ikke dokumentation for, og derfor har vi foretaget en rettelse. Altinget beklager fejlen.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jeppe Kofod

Selvstændig rådgiver i Kofod Global, fhv. udenrigsminister, MF og MEP (S)
BA.scient.soc. (Roskilde Uni. 2004), MA i public administration (Harvard 2007)









0:000:00