Charlotte Broman Mølbæk
 svarer 
Jakob Engel-Schmidt

Hvordan bør Danmark agere i det internationale idræts- og sportsdiplomati?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 59

Mener ministeren, at det er foreneligt med Danmarks urokkelige civile, militære og humanitære støtte til den ukrainske frihedskamp, at man i DBU i bedste tilfælde er tvetydig heri, når man ikke udadtil såvel som indadtil ønsker at sanktionere Rusland som direkte konsekvens af dets folkeretsligt ulovlige invasion af Ukraine?

Svar fra torsdag den 12. oktober 2023

Så længe Rusland fortsætter sin invasion af Ukraine, mener jeg ikke, at russiske og belarusiske atleter skal have lov at deltage i international idræt, herunder fodboldturneringer i UEFA-regi, OL eller anden sport.

Jeg er glad for, at en enig bestyrelse i DBU har truffet beslutningen om, at der ikke på noget tidspunkt er et dansk fodboldhold, der kommer til at spille imod et russisk hold, og at UEFA den 10. oktober har trukket forslaget om at give plads til russiske U17landshold i europæiske turneringer tilbage.

0:000:00