Mikkel Bjørn
 svarer 
Jakob Engel-Schmidt

Vil ministeren tilkendegive sin holdning til, at den danske fodboldlandstræner udtager Nadia Nadim til landsholdet selvsamme dag, som hun spreder blodanklager mod Israel?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Kulturudvalget, Spørgsmål 20

Vil ministeren tilkendegive sin holdning til, at den danske fodboldlandstræner udtager Nadia Nadim til landsholdet selvsamme dag, som hun spreder blodanklager mod Israel om, at Israel har bombet et hospital med civile, som palæstinenserne selv bombede? Der henvises til Ekstra Bladets artikel ”Nadim er tilbage: Comeback på landsholdet efter 15 måneder”.

Svar fra torsdag den 9. november 2023

Det er landstræneren, som udtager sit hold. Jeg har derfor af princip ikke nogen holdning til landsholdsudtagelsen af Nadia Nadim.

Jeg mener dog, at man som offentlig person og rollemodel bør gøre en ekstra indsats for at sikre, at det, man deler på sociale medier og andre steder, er baseret på fakta. Det gælder ikke mindst, når det vedrører så alvorlige emner som terror og krigshandlinger.

0:000:00