Steffen Larsen
 svarer 
Jakob Engel-Schmidt

Mener kulturministeren, at e-sport er en sport og bør behandles som andre sportsgrene i forhold til professionelle udøveres vilkår?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Kulturudvalget, Spørgsmål 42

Mener kulturministeren, at e-sport er en sport og bør behandles som andre sportsgrene i forhold til professionelle udøveres vilkår?

Svar fra tirsdag den 5. december 2023

Jeg mener bestemt, at esport rummer de grundlæggende karakteristika, som sport også har. Her tænker jeg blandt andet på, at esport har et kompetitivt element, men også at målet med esport er at blive bedre og vinde, samt at esporten er organiseret og har faste regler.

Esporten har stort potentiale, og derfor er jeg glad for, at vi med finansloven for 2024 fortsat støtter Esport Danmark, ligesom jeg som kulturminister ønsker at se på, hvordan vi på anden vis kan understøtte esporten bedre.

Angående professionelle udøveres vilkår mener jeg, at professionelle esportsudøvere såvel som øvrige professionelle sportsudøvere bør have de bedst mulige vilkår inden for de respektive sportsgrene.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00