Hans Kristian Skibby
 svarer 
Jeppe Bruus

Hvorfor omtales SIFA TV Bingo som en spilvirksomhed og ikke en forening, når nettooverskud går til lokale idrætsforeninger i Aalborg, altså almennyttige formål?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Skatteudvalget, Spørgsmål 203

Vil ministeren redegøre for, hvorfor man i svaret på SAU alm. del – spørgsmål 230 (folketingsåret 2022-23, 2. samling) omtaler SIFA TV Bingo som en spilvirksomhed og ikke en forening, når nettooverskud går til lokale idrætsforeninger i Aalborg, altså almennyttige formål?

Svar fra onsdag den 31. januar 2024

I det spørgsmål, der henvises til, blev der spurgt til, om det fortsat er ministerens ønske, at der findes en model, der fremtidssikrer SIFA Bingo, som i snart 40 år har doneret overskud til idrætsforeninger i Aalborg.

Jeg vil gerne indledningsvis gentage, at jeg finder det prisværdigt, at SIFA donerer spilvirksomhedens overskud til idrætten i Aalborg.

Så vidt jeg er orienteret, er SIFA en paraplyorganisation for idrætsforeninger i Aalborg, som bl.a. bistår idrætsklubberne i forskellige aktiviteter og projekter, fx ”Små Job Med Mening – i Forening”, hvor SIFA hjælper med at matche unge, som har mentale udfordringer med småjob i idrætsforeningerne.

SIFA har indtægter fra forskellige aktiviteter, bl.a. fra udbud af spil. SIFA har en onlinekasinotilladelse fra Spillemyndigheden og udbyder bingo flere gange om ugen på tv og udbyder også andre onlinespil på internettet, fx spilleautomater og onlinebingo.

SIFA udbyder således flere typer spil på det liberaliserede spilmarked og adskiller sig derfor fra de foreninger, som afvikler almennyttigt lotteri på det fysiske spilmarked, og hvor der p.t. drøftes nye regler for afvikling af spillet.

SIFA adskiller sig dog også fra mange andre spiludbydere ved, at SIFA uddeler overskuddet fra spilvirksomheden til idrætten i Aalborg.

Når der udbydes spil på det liberaliserede spilmarked, bliver SIFA derfor omtalt som spilvirksomhed, ligesom fx Danske Lotteri Spil der også driver spilvirksomhed, selvom overskuddet går til udlodningsmidlerne til gavn for en lang række organisationer i hele Danmark.

0:000:00