Stén Knuth
 svarer 
Jeppe Bruus

Stén Knuth (V) spørger skatteministeren, Morten Bødskov, om et skøn over forslagets provenumæssige konsekvenser

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 76, Spørgsmål 1
Vil ministeren skønne over forslagets provenumæssige konsekvenser?

Svar fra torsdag den 10. marts 2022
Det er ikke umiddelbart muligt at foretage en egentlig provenuvurdering af beslutningsforslaget om at skattefritage visse institutioner og foreninger. Det skyldes, at det ikke er muligt at udsøge oplysninger i skattesystemerne om de specifikke institutioner og foreninger, som er omfattet af forslaget.

Det er dog den umiddelbare vurdering, at forslagets provenumæssige konsekvenser vil være begrænsede. Det skal ses i lyset af, at de relevante institutioner og foreninger alene er skattepligtige af erhvervsmæssig indkomst, samt at de har fradrag for uddelinger og hensættelser til almennyttige formål. De omtalte institutioner og foreninger kan dermed nedbringe den skattepligtige indkomst ved at foretage uddelinger eller hensættelser til almennyttige formål. Det gælder også for foreninger med blandet formål (både erhvervsmæssig og almennyttigt).

En fuld skattefritagelse kan dog medføre, at de omtalte institutioner og foreninger vil tiltrække aktiviteter fra konkurrerende virksomheder, som er skattepligtige af deres overskud. Forslaget kan dermed risikere at begrænse skatteindtægterne fra andre områder, hvilket i givet fald vil medføre et mindreprovenu for det offentlige.

0:000:00