Forslag: Lad politielever vikariere for betjente

FRITIDSJOB: Politiet bør i højere grad tænke på Politiskolens elever som en ressource, der kan aflaste politiet i ferier og weekender. Det foreslår Fyns Politis uddannelsesleder.

Foto: Colourbox
Kim Rosenkilde

Hvorfor ikke aktivere de 500 elever på Politiskolen, der har gennemgået den første praktiske del af deres uddannelse og lade dem hjælpe til med bevogtningsopgaver, efterforskning og tilsyn i weekender og ferieperioder?

Forslaget kommer fra Kim Nowak, som er specialkonsulent og koordinerende uddannelsesleder ved Fyns Politi, i et brev, som han har sendt til Folketingets Retsudvalg.

Tanken er, at politieleverne kan være med til at aflaste de overarbejdsramte betjente.

”Det vil være oplagt, at de kunne melde sig frivilligt i feks. påsken, hvor de har fri fra skolen i 10 dage. Ligeledes i sommerferien og juleferien, hvor politikredsene er meget pressede. Yderligere kunne vi lade dem ’byde’ ind på evt. 1 weekendvagt pr. måned i deres politikreds,” skriver Kim Nowak i sit brev til politikerne.

Den store udfordring ved forslaget er ifølge ham, hvordan politieleverne i praksis kan blive ansat til sådanne vagter.

Ansættelse som i Netto
En almindelig ansættelse vil ikke give den store besparelse for politikredsene. Men en løsning vil kunne være at aflønne politieleverne, som et ”fritidsjob i Netto.

”Umiddelbart vil jeg tro, at det vil kunne lade sig gøre ved en politisk beslutning. Der skal måske ændres lidt i de SU-regler, som i regulerede, da politiet overgik til SU under skoleophold,” skriver Kim Nowak.

Han peger på, at mange af de studerende selv har givet udtryk for, at de meget gerne vil assistere.

”Jeg har ikke talt med øverste ledelse om ideen, men har vendt det med andre. Alle synes det er en god ide, hvis vi kan ansætte dem på en fritidsjobordning,” slutter Kim Nowak af.

0:000:00