18. juni 202411:00 - 13:00
Samråd: Krænkelsessager i Forsvaret

Folketingets Forsvarsudvalg har kaldt forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) i åbent samråd om krænkelsessager i Forsvaret.

Samrådsspørgsmål D:

Hvad mener ministeren om det øgede antal krænkelsessager, som finder sted i Forsvaret, jævnfør Auditørkorpsets Årsberetning 2023, hvor udviklingen fremgår af Figur 7 på side 21?

Vil ministeren herunder redegøre for:

  • Hvilke konkrete initiativer vil ministeren tage for at få vendt de seneste års tendens til et stigende antal hændelser med krænkende adfærd i forsvaret?
  • Hvad mener ministeren om de erfaringer med øget kønskrænkende adfærd i forsvaret, som Norge og Sverige har gjort sig i kølvandet på, at de to lande har indført kønsligestilling i værnepligten?
  • Mener ministeren, at det danske forsvar også står i en krise, hvad krænkende adfærd angår, som tilfældet er i Norge og Sverige, jævnfør den norske forsvarschef, Eirik Kristoffersen’s, erkendelse af, at det norske forsvar står »i en krise«, som han udtaler i nyheden ”Vi står fortsatt i en krise” på forsvaret.no 22. februar 2023, eller hvordan vurderer ministeren, tilstanden er i det danske forsvar på dette område?
  • Mener ministeren, at der også i Danmark stadig ses med for lidt alvor på krænkelsessager, som en forsker fra Stockholms universitet påpeger, er tilfældet i Sverige og Norge, jævnfør artiklen ”Vil kvindelig værnepligt føre til bedre ligestilling i Forsvaret?” på videnskab.dk 4. april 2024?

Samrådsspørgsmålet er stillet af Carsten Bach (LA) og Lise Bech (DD).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carsten Bach

MF (LA)
cand.scient. i anvendt kvartærgeologi (Aarhus Uni. 2003)

Lise Bech

MF (DD)
kontorassistent (Handelsskolen i Aars), merkonom i ledelse og samarbejde (Aalborg Handelsskole)

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024