Kommunikationschef til HK Danmark
Er du den, der kan være med til at sætte den politiske dagsorden for HK's medlemmer? Har du et solidt politisk netværk, som du kan sætte i spil, når historierne skal skrives og vinkles? HK ønsker at spille en aktiv og konstruktiv rolle i udviklingen af samfundet. Vi engagerer os i politiske diskussioner og bidrager til løsninger på de udfordringer, vi kan se vil påvirke vores medlemmer. Vi søger konkret indflydelse til gavn for medlemmerne og arbejder vedholdende for et mere tydeligt og synligt HK.

HK Danmark søger en erfaren kommunikationschef i Politik & Presse, som med udgangspunkt i HK's Målprogram vil sætte strategisk retning og stå i spidsen for den eksterne kommunikation og presseindsatsen i HK Danmark. Som vores nye kommunikationschef skal du skabe et velfungerende samarbejde med afdelingens dygtige kommunikations- og pressemedarbejdere og de fagligt stærke politiske rådgivere. Det er vigtigt, at du har et strategisk blik på afdelingens eksterne kommunikation, men du skal også kunne eksekvere på aktuelle politiske dagsordner. På en typisk dag vil du derfor både skulle håndtere henvendelser fra pressen og skrive en pressemeddelelse men også kunne planlægge en kampagne eller strategisk indsats. Det er derfor et job, hvor du både kan veksle mellem strategi og praksis med kort varsel. Som kommunikationschef vil du tage fagligt ansvar for de samlede kommunikations - og presseopgaver og få en nøgleposition som sparringspartner for formandskabet og den administrative ledelse. Du vil få et meget tæt samarbejde med HK's øvrige afdelinger, sektorer samt andre forbund, og det er derfor vigtigt, at du har et blik for hele organisationen. Dit job omfatter i praksis følgende:
  • Fagligt ansvar for afdelingens kommunikations- og presseopgaver
  • Sætte strategisk retning for HK's eksterne kommunikation med udgangspunkt i HK's målprogram
  • Håndtering af både proaktiv og reaktiv presse
  • Sikre sammenhæng imellem politikudvikling og kommunikationsindsats
  • Synlighed i sociale medier og i pressen
  • Politiske kampagner
  • Sparring og rådgivning af HK's øverste politiske ledelse
Forventninger til dig Du har en relevant uddannelse på kandidatniveau, journalist eller tilsvarende, og flere års erfaring med strategisk kommunikation fra en politisk styret organisation. Du er en udpræget teamplayer, og det er vigtigt for dig at indgå som en del af et hold, der lykkes. Du har stærke kommunikative evner, en skarp journalistisk pen og har blik for den gode og kritiske historie. Du har politisk tæft og er vant til at agere ubesværet i en kompleks og politisk styret organisation. Du har i den forbindelse en sikker fornemmelse for, hvornår der er rum for udvikling, og hvornår der skal leveres politisk kommunikation med sikker hånd. Som person tør du præge kulturen i den rigtige retning. Med din gennemslagskraft og personlige integritet fungerer du som en både tillidsskabende og operativ kommunikationschef. Du får 13 engagerende kolleger og får reference til afdelingschefen for Politik & Presse. Afdelingen arbejder med en bred vifte af politiske dagsordener med direkte interesse for vores medlemmer - bl.a. beskæftigelse, arbejdsmarked, uddannelse, ligestilling og arbejdsmiljø og digitalisering. Som vores nye kommunikationschef vil du få en unik rolle i arbejdet med politik og presse i en af landets stærkeste interesseorganisationer og blive en del af et hus drevet af stort engagement og faglighed. Der er et højt fagligt niveau, og vi lægger vægt på, at vi har et godt samarbejde, og vi vil være gode og omsorgsfulde kollegaer for hinanden. HK's styrke hviler på de 215.000 medlemmer, der hver dag får arbejdet til at glide ude i virksomhederne, møder borgerne på de offentlige arbejdspladser og yder service i butikkerne. Det er vores målsætning at skabe job og gode arbejdsforhold for HK's medlemmer. Bliv en del af HK og vær med til at gøre en forskel.Ansættelsesvilkår Du kan forvente en attraktiv løn og pension jf. intern overenskomst mellem HK Danmark og Journalistklubben. Stillingen er aflønnet som kommunikationskonsulent og er uden personaleansvar. Stillingen er uden højeste arbejdstid. Tiltrædelse Jo før du kan tiltræde jo bedre - senest den 1. juni 2023. Ansættelsessted Din arbejdsplads vil være i Forbundshuset, Weidekampsgade 8, 2300 København S. Yderligere oplysninger Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte afdelingschef Victoria Tepper på 2560 3418. Ansøgning Fortæl os, hvem du er, hvad du står for og hvorfor det netop er dig, der skal være en del af HK. Vedhæft dit cv og ansøgning. Stillingen søges via knappen “søg dette job" her på siden. Ansøgningsfristen er 17. april 2023 kl.12.00. Der afholdes 1. samtale den 20. april og 2. samtale den 25-26. april. Der vil indgå test imellem første og anden samtale. Alle kvalificerede og interesserede uanset alder, køn, race, seksuel orientering, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.
Med 215.000 medlemmer er HK landets næststørste fagforbund. Vi arbejder blandt andet for gode overenskomster og sunde, sikre arbejdsforhold og hjælper vores medlemmerne med job og karriere. Alt sammen for at give vores medlemmer et godt fodfæste på arbejdsmarkedet både i dag og i morgen.

HK Forbundet er en attraktiv arbejdsplads med et kollegafællesskab, hvor vi rækker ud og hjælper hinanden på tværs af teams og afdelinger. Vi arbejder hver dag for at indfri medlemmernes forventninger om god og nærværende service. Det sætter skub i en lang række initiativer og projekter, der er med til at skabe muligheder for, at du som medarbejder kan udvikle dig såvel fagligt som personligt. Målet er, HK skal levere services af en sådan kvalitet, at HK fortsat er det oplagte valg for nuværende og nye medlemmer.

Læs mere om HK

Mød tre medarbejdere i HKIcon
Find Danmarks bedste ledere og specialister, mens de er i job
Opnå unik eksponering med en jobannonce på Altinget og Mandag Morgen
0:000:00