Connie H.: Høje klimakrav gavner landbruget

PRODUKTION: Høje krav til miljø- og klimahensyn i fødevareproduktionen gavner dansk konkurrenceevne, mener EU's klimakommissær Connie Hedegaard (K). Landbruget frygter, at dansk enegang skubber produktion ud af landet.
Klimakommissær Connie Hedegaard (K) mener ikke landmændene skal være så utilfredse med de klima- og miljøkrav, der stilles til fødevareproduktionen. Det er til gavn for konkurrenceevnen på lang sigt, mener hun.
Klimakommissær Connie Hedegaard (K) mener ikke landmændene skal være så utilfredse med de klima- og miljøkrav, der stilles til fødevareproduktionen. Det er til gavn for konkurrenceevnen på lang sigt, mener hun.Foto: Facebook
Sara Fleckner Vilstrup

Vi drukner i forurening, hvis vi kopierer den kinesiske måde at producere på. Derfor skal vi ikke være så bange for at stille krav til dem, som producerer fødevarer.

Connie Hedegaard (C)
EU's klimakommissær
De kommende 40 år skal verden producere mere mad, end vi har gjort de seneste 8000 år.

Sådan beskrev seniorspecialist Giuseppe Fantozzi fra Verdensbanken den udfordring omkring fødevareforsyning, som verden står overfor. Det gjorde han på en konference om bæredygtig fødevareproduktion, Landbrug & Fødevarer holdt tirsdag.

Ud over at der hver dag bliver 240.000 flere munde at mætte på verdensplan, skal klimaforandringerne samtidig håndteres. Der er høje krav til fremtidens fødevareproduktion, og Danmark står godt. Vi er kendt for vores strenge miljøkrav, effektive produktion og sikre fødevarer.

Høje krav til klima og miljø i den danske fødevareproduktion bliver af landbruget ofte udråbt til at presse konkurrenceevnen. Men sådan ser EU's klimakommissær Connie Hedegaard (K) ikke på det.

0:000:00